‘We vonden geen oordopjes met comfort, kwaliteit én looks. Dus maakten we ze zelf’

Multi-inzetbare oordopjes van Belgische jeugdvrienden veroveren de wereld

We hebben maar één paar oren in deze luide wereld. En niet al die geluiden klinken als muziek in je oren, of hoeven zo luid te zijn. Denk aan het nachtelijke feestje van je buren, de bouwwerf om de hoek of je enthousiaste kinderen op de achtergrond tijdens het thuiswerken. Enter: de kwalitatieve en betaalbare oordoppen van Loop. Met de nodige bescherming en comfort dempen ze geluid en helpen ze bij geluidssensitiviteit.  Dankzij de verschillende maten en designs vind je zeker een Loop die bij jou past. Maak kennis met de stylish Belgische oordopjes die de wereld veroveren!

Doelgroep: van fuifbeesten naar schone slapers en thuiswerkers


Motorrijden, clubben en festivals afschuimen: jeugdvrienden Maarten Bodewes en Dimitri O leven zich al twintig jaar uit met redelijk luide hobby's. Na een nachtje uit hielden ze er echter een blijvende en vervelende pieptoon in de oren op na. Diagnose: tinnitus. Het duo testte vervolgens liefst dertig soorten oordopjes, maar vonden geen oplossing. Of oncomfortabel, een aanslag op de geluidskwaliteit, simpelweg lelijk - of een combinatie daarvan.

Dan maken we maar zelf oordopjes met comfort, geluidskwaliteit én looks’, vertelt mede-oprichter Maarten Bodewes. ‘Waarom een product proberen te verstoppen? Wij redeneerden: als je het toch ziet, laat ons er dan iets leuks mee doen.’

Met hun oordopjes richtten Maarten en Dimitri zich oorspronkelijk op nachtraven. In 2019 werd Loop zo verkozen tot ‘beste oordopjes voor concerten’ door de New York Times. Toen het nachtleven op slot ging door corona in 2020, gooiden ze het roer om. Nu mikken ze met een betaalbaar gamma van drie varianten op verschillende situaties waarin ze mensen de controle willen geven over achtergrondlawaai. Bij het uitgaan, zich concentreren, tijdens een rit met de moto, wonen in een lawaaierige stad, geluidssensitiviteit en tijdens het slapen. En met succes. In 2021 verkochten ze liefst 650.000 sets. 

Mede-oprichter Dimitri O: ‘We willen het stigma rond gehoorbescherming doorbreken. Het doel is dat iedereen onze oordopjes op zak heeft. Zoals je een zonnebril opzet wanneer er te veel zon is, steek je onze oordopjes in wanneer er te veel geluid is. Op eender welk tijdstip of op eender welke locatie. 
 

Op ieder oor past een dopje
Het verschil tussen Loop en gewone oordopjes? Die van Loop zitten als gegoten dankzij de vier maten om je perfecte pasvorm te vinden. Bovendien zijn ze herbruikbaar, stijlvol en komen ze in een handige carry case zodat je ze steeds bij je hebt.

Word je snel wakker van lawaai? Werk je als handige harry op een bouwwerf? Of wil je gewoon je omgevingsgeluiden dempen - tijdens het pendelen of bij het concentreren? Dan is de Loop Quiet (€14,95) op jouw oor geschreven. Dit model dempt geluiden met 25-27 decibels en bestaat volledig uit siliconen. Ze zijn beschikbaar in de kleuren Zen White, Essence Black, Hush Blue, Calm Pink, Soul Bordeaux en Magic Mint.

Ben je geluidssensitief? Ga je graag naar festivals? Of zit je bij het thuiswerken met enthousiast spelende kinderen op de achtergrond? Look no further. Met de Loop Experience (€24,95) demp je je omgevingsgeluiden met 18-20 decibels. Dit model bevat een akoestisch kanaal - via een gepatenteerde technologie die de lengte van je oorkanaal imiteert - en een filter voor natuurlijk geluid. Zo blijven geluiden en gesprekken kristalhelder. Alleen zijn ze minder luid én worden je oren beschermd. Beschikbaar in de kleuren Midnight Black, Swinging Silver, Glorious Gold en Rose Gold.

Ben je een (aspirant) muzikant? Of een doorwinterde audiofiel? Met de Loop Experience Pro (€34,95) krijg je namelijk de heilige graal onder de oordopjes. Door een akoestisch kanaal, filter en membraan te combineren, vermindert dit model het geluidsniveau over de lage en hoge frequenties met 20 decibels. Met het inbegrepen accessoire ‘Loop Mute’ voeg je een extra 5 decibels demping toe, zo bepaal je zelf de geluidsvermindering. Idem te verkrijgen in Midnight Black, Swinging Silver, Glorious Gold en Rose Gold.

Over Loop 
Loop is een Belgische scale-up die met herbruikbare en verstelbare oordopjes mensen meer controle wil geven over hun omgevingsgeluiden: ‘Live life at your volume’. Antwerpenaars Maarten Bodewes (36) en Dimitri O (36) richtten het bedrijf op in 2016. In 2021 verkochten ze ruim 650.000 sets oordopjes, ging hun omzet maal tien en het aantal medewerkers maal vijf. Momenteel werken er 35 personen voor Loop: het gros in het hoofdkwartier in Antwerpen, naast hubs in Amsterdam, New York en Shenzhen (China). 

Alle producten van Loop zijn uitgebreid getest door de respectievelijke autoriteiten en zijn officieel gecertificeerd als gehoorbescherming. Dit volgens de Europese wet voor persoonlijke beschermingsmiddelen of PPE (Personal Protective Equipment). 

Loop is enkel online verkrijgbaar. Meer info op www.loopearplugs.com
 

Alexis Bracke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loopearplugs

Over Loop
Loop is een Belgische scale-up die mensen meer controle wil geven over het geluid om hen heen via herbruikbare en aanpasbare oordopjes: ‘Live life at your volume’. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door de Antwerpenaren Maarten Bodewes en Dimitri O. De New York Times verkoos Loop tot ‘beste oordopjes voor concerten’, terwijl Rolling Stone magazine Loop rangschikte ‘onder de beste herbruikbare oordopjes voor slapen, studeren en het bijwonen van live concerten’. In 2022 verkochten ze meer dan 2 miljoen oordopjes, haalden ze een omzet van 40 miljoen euro en is het aantal werknemers aangegroeid tot meer dan 100 voltijdse medewerkers. Loop heeft hun hoofdkantoor in Antwerpen en hubs in Amsterdam, New York en Shenzhen.