Gehoorcomfort thuis, op school en daarbuiten: Loop Earplugs lanceert kleurrijke Engage-oordopjes voor kinderen

Er zijn heel wat situaties waarbij kinderen afgeleid of overprikkeld worden door omgevings- en achtergrondgeluiden: op de speelplaats, tijdens speelpartijtjes, op het vliegtuig, … De grote vraag naar een auditieve oplossing hiervoor kon het Belgische oordoppenmerk Loop Earplugs niet negeren. Het resultaat: Engage Kids, een Loop-bestseller op kindermaat.

 

Kleine oren, grote wereld

De wereld bombardeert ons voortdurend met afleidende en overweldigende geluiden, en al zeker voor de kleintjes onder ons. De nood van ouders, die zelf reeds overtuigd zijn van Loop Earplugs, om ook praktische, performante en goed ontworpen oordopjes te voorzien voor hun kinderen, was luid en duidelijk. Met Loop Engage Kids helpt het Belgische oordoppenmerk kinderen van 6 tot 11 jaar de rust terug te vinden. Dit door dezelfde innovatieve en ruisonderdrukkende technologie die te vinden is in de Engage-oordoppen voor volwassenen. Ze zorgen niet voor gehoorbescherming, wel voor gehoorcomfort. Dit kan zijn op de speelplaats , thuis wanneer je probeert te lezen maar een van je ouders besluit te stofzuigen, op een verjaardagsfeestje, op het vliegtuig, in de bioscoop, op de kermis of in de speeltuin, ... Of voor neurodivergente kinderen. Kortom: voor alle kinderen die hun nood hebben om hun prikkelniveau zelf te regelen. "Stress zorgt ervoor dat onze zintuigen meer open komen te staan", legt klinisch psycholoog en HSP-coach Séverine Van De Voorde uit. "Onder stress wordt elk kind zintuigelijk overgevoelig. Een auditief hulpmiddel, zoals de Loop Engage Kids, kan dit voorkomen of de stress laten dalen."

"Het ontwikkelen van producten die direct inspelen op de behoeften van onze toegewijde community is belangrijk voor ons", zegt Loop-medeoprichter Maarten Bodewes. "We hebben een lange weg afgelegd sinds de begindagen - en we blijven groeien. We zijn blij dat we een nieuwe doelgroep kunnen laten kennismaken en helpen met Loop."

Oordopjes om te groeien, leren & spelen

Als het gaat over het omgaan met omgevings- en achtergrondgeluiden voor kleintjes, zijn er vandaag nog geen aantrekkelijke hulpmiddelen beschikbaar, hoewel de koptelefoon wel aan een opmars toe is in de schoolomgeving. Dit met het grote nadeel dat het kind zich volledig moet afsluiten van de omgeving en vaak niet gewenste aandacht naar zich toetrekt. Het dragen van oordopjes zorgt voor comfort, zonder zich te moeten afzonderen van de omgeving. Belangrijk hierbij is wel om het gebruik te beperken tot specifieke situaties of events. Overmatig gebruik kan juist leiden tot een grotere gevoeligheid aan overprikkeling. 

"In onze overprikkelende maatschappij is het voor kinderen een belangrijke vaardigheid om zelf hun prikkelniveau te regelen. Loop Earplugs is daarbij een handige tool om hen die autonomie te geven."— Séverine Van De Voorde, Klinisch psycholoog en HSP-coach

Engage Kids heeft een akoestisch kanaal in combinatie met een revolutionaire filter, die samen overweldigende geluiden verminderen en tegelijkertijd kinderen wel nog de mogelijkheid geeft om te spelendeel te nemen in de klas, zich te concentreren, hun huiswerk te maken en creatief te zijn. Het subtiele design neemt het stigma weg, de kleurrijke toets zorgt voor een fun-factor.

 

Mijlpaal

De markt voor oordoppen is voortdurend in beweging en Loop Earplugs neemt het voortouw. De lancering van de Engage Kids is een mijlpaal voor het merk. Om de juiste pasvorm te achterhalen, ging er uitgebreid onderzoek aan vooraf, waaronder testen bij meer dan 100 kinderen. Daaruit ontdekten de productontwikkelaars van Loop dat kinderen voornamelijk de school- en thuisomgeving aanhaalden als de belangrijkste plaatsen waar ze nood hebben aan een auditief hulpmiddel om rust in het leven te roepen. Op basis van deze vaststelling gingen Loop’s designers aan het werk. 

"Elk nieuw Loop-product betekent een grote stap voor ons op het gebied van ontwerp en innovatie," vertelt medeoprichter Dimitri O. "Maar het geeft ons ook een basis waarop we meer productontwikkeling kunnen plannen." 

Dankzij de heldere, duo-tone kleurencombinaties en het naadloze ontwerp van Loop heeft Engage Kids een ongeëvenaarde uitstraling. De sets zijn verkrijgbaar in 3 kleuropties: Berry BlueWatermelon Red en Ocean Orange. Elk paar wordt geleverd met eartips in 4 maten, te beginnen met xxs. En elk met een slim herontworpen Carry Case, zodat je de oordopjes altijd bij de hand hebt. 

Ze zijn ook herbruikbaar en gemakkelijk schoon te maken. Perfect voor ouders die zelf al Loop-fan zijn, voor wie op zoek is naar een oplossing en voor wie nog niet wist dat het leven een stuk vrolijker kon zijn. Het design van Loop Engage Kids is gebaseerd op Loop Engage (Plus) dat in juni 2023 de Red Dot Product Design Award won.

Loop Engage Kids (€29,95) is verkrijgbaar vanaf vandaag in de kleuren Berry Blue, Watermelon Red en Ocean Range via loopearplugs.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loopearplugs

Over Loop
Loop is een Belgische scale-up die mensen meer controle wil geven over het geluid om hen heen via herbruikbare en aanpasbare oordopjes: ‘Live life at your volume’. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door de Antwerpenaren Maarten Bodewes en Dimitri O. De New York Times verkoos Loop tot ‘beste oordopjes voor concerten’, terwijl Rolling Stone magazine Loop rangschikte ‘onder de beste herbruikbare oordopjes voor slapen, studeren en het bijwonen van live concerten’. In 2022 verkochten ze meer dan 2 miljoen oordopjes, haalden ze een omzet van 40 miljoen euro en is het aantal werknemers aangegroeid tot meer dan 100 voltijdse medewerkers. Loop heeft hun hoofdkantoor in Antwerpen en hubs in Amsterdam, New York en Shenzhen.